De ce are nevoie mai mare Capitala Romaniei: sa devina port la Dunare sau sa aiba o autostrada suspendata din nord in sud? Sau poate sa-si mute gara principala in afara orasului? Sau sa i se planteze 600.000 de copaci fix pe marginea strazilor? Sau, poate, sa poata ocoli centrul Bucurestiului pe nistre strazi stramte si aglomerate? Principalii candidati la Primaria Generala a Capitalei au in programele lor electorale propuneri care pun la munca imaginatia oricarui locuitor al Bucurestiului.
Intr-un top al propunerilor stiintifico-fantastice conduc detasat Ludovic Orban si Sorin Oprescu.
Candidatul liberal a inceput deja demersurile privind reinvierea unui proiect ce dateaza din 1929 si care va face ca Bucurestiul sa devina port la Dunare. Orban a anuntat luni ca Guvernul a aprobat trecerea proiectului de la Ministerul Mediului la cel al Transporturilor, pe care il conduce, si ca in maximum 30 de zile vor fi indeplinite procedurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Lucrarea a fost inceputa de regimul comunist, dar a fost lasata in paragina dupa 1990.
"Potrivit acestui proiect, Capitala va avea in maximum cinci ani doua porturi, situate in estul si sudul Capitalei, respectiv in localitatile Glina si 1 Decembrie. Va pot spune ca acest proiect starneste mult interes din partea unor companii serioase, care si-au exprimat dorinta de a participa la investitia de finalizare a canalului de navigatie, ceea ce inseamna ca lucrarile vor demara foarte repede. Canalul presupune o investitie de circa 450 milioane de euro si va fi realizat prin amenajarea complexa a cursurilor inferioare ale raurilor Arges si Dimbovita."(vezi intregul program electoral al lui Ludovic Orban)
Sorin Oprescu a ales sa faca public un program electoral mult mai putin detaliat decat restul candidatilor, dar, in conferinta de presa de la lansare a precizat ca solutia pe