Vorbesc cate 4 limbi straine, fac credite de 100.000 de dolari pentru a ajunge sa lucreze in companii ca Merrill Lynch si isi permit sa refuze oferte de job. Asa arata romanii care au ales sa plece in strainatate pentru a urma programe de MBA sau Executiv
"Din punct de vedere educational si profesional, am ales sa urmez un program de MBA in Statele Unite pentru ca cele mai bune programe din lume se gasesc indiscutabil peste ocean. Din punct de vedere personal, am cautat
sa-mi sparg propriile tipare, sa ies din zona de confort si sa descopar o experienta complet noua", spune Cristina Henrik, 31 de ani, singura romanca inscrisa in acest an la Tuck School of Business din SUA, una dintre cele mai bune scoli de business din lume.
Inainte de Tuck, Henrik a lucrat succesiv ca analist junior, analist financiar si director de investitii in Romania, pentru o agentie de rating financiar, respectiv un fond de investitii.
Cel mai mare castig pe care i l-a adus deja programul de MBA - iar lucrurile nu se opresc aici - consta in usile pe care o astfel de experienta i le-a deschis in mai multe directii: academic, profesional, social si personal. "Am capatat cunostinte si aptitudini transferabile si extrem de valoroase pentru orice directie in care voi dori sa ma indrept, am trecut printr-un riguros proces de recrutare care a rezultat in multe invataminte, dar si in oferte de lucru in patru tari diferite, iar in final am ales ca dupa absolvire sa lucrez la Londra, in consultanta de strategie. Am interactionat si devenit parte dintr-o retea de absolventi pe care stiu ca ma voi putea baza oricand, si cred ca am pus bazele unor prietenii de o viata. A fost intr-adevar o experienta completa si profund transformatoare", explica Henrik.
Vor diversitate si programe bine cotate
Cei mai multi au ales programe internationale pentru "rankin