In perioada 19 – 22 mai, în municipiul Braşov se desfăşoară acţiunea de dezinsecţie a domeniului public şi privat. „Operaţiunea de dezinsecţie se face cu substanţe de combatere avizate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei pentru profilaxia sanitar-umană. Aducem la cunoştinţa tuturor cetăţenilor că substanţele folosite pentru acţiunea de dezinsecţie a domeniului public şi privat al municipiului nu sunt dăunătoare oamenilor, animalelor, peştilor, nu lasă reziduuri şi sunt exceptate de la cerinţele de toleranţă pentru reziduuri pesticide”, a ţinut să precizeze Sorin Torcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Cetăţenii cu gospodării individuale, agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari (locatari), au obligaţia de a efectua dezinsecţia pe suprafeţele pe care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat, urmând ca după finalizarea perioadei să prezinte documentele justificative efectuării activităţilor menţionate organelor de control abilitate. Neexecutarea acestei activităţi de către persoanele fizice sau juridice atrage după sine sancţionarea acestora conform H.C.L. nr.627/2007, art.103, lit e, cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 – 1000 de lei pentru persoane fizice şi între 1000 - 2000 de lei pentru persoane juridice.
Pentru activitatea de dezinsecţie, substanţele folosite sunt AQUA K-OTHRINE şi DETRAL SUPER, substanţă activă Deltametrin, pentru combaterea insectelor adulte. Spectrul de combatere cuprinde toate insectele vectoare şi generatoare de disconfort, ex: gândaci, furnici, muşte, ţântari, etc. Produsul poate fi utilizat în sectorul de igienă şi sănătate publică, în locuri precum: locuinţe, spitale, hoteluri, diverse locuri publice, etc, substanţa fiind biodegradabilă - nu se acumulează în mediul înconjurător. Larvicidul folosit – Biolarchim, se utilizează pe luciile de apă ş