Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT) pune la dispoziţia tinerilor peste 70.000 de locuri de cazare în cele 74 de centre de agrement funcţionale în acest an. În Bucureşti, peste 400 de elevi şi-au ales deja destinaţia de vacanţă, în topul preferinţelor situându-se taberele din Maramureş, Poiana Pinului (jud. Buzău) şi celebrele locaţii din judeţul Dâmboviţa, Vânătorul, Cerbul, Căprioara şi Stejarul. În medie, preţul unei zile de tabără, incluzând cazare şi pensiune completă, porneşte de la 38 de lei şi, în funcţie de destinaţia aleasă, nu depăşeste 46 de lei. Cele mai mici preţuri se practică în judeţul Arad, la Căsoaia, preţul zilei de tabără ridicându-se la doar 17 lei. La polul opus se situează tabăra Băile Homorod, din judeţul Covasna, unde cazarea, cu servicii de masă incluse, costă 50 de lei. Lista completă a locurilor de tabară, pe www.gandul.info.
15 tabere tematice şi 10 tabere naţionale gratuite
Şeful Direcţiei de Programe Recreative a ANT, Ionuţ Stroie, ne-a precizat că vara aceasta vor redeveni funcţionale mai multe destinaţii de vacanţă, retrase din circuit de mulţi ani, cum ar fi tabele de la Zimnicea, Săcelu (jud. Gorj), Gârboavele (jud. Galaţi), Râul Alb şi Vila Klauss. Tabăra de la Zimnicea, unde există o tradiţie în practicarea sporturilor pe apă, a fost închisă acum şapte ani şi abia anul acesta a primit avizul sanitar-veterinar. ANT a cheltuit de la începutul lui 2008 aproximativ 7 milioane de lei pentru reabilitarea centrelor de agrement pentru tineret, printre locaţiile proaspăt renovate numărându-se taberele din Eforie Nord, 2 Mai şi Buşteni.
Eleviii şi studenţii pasionaţi de jurnalism, fotografie, arte vizuale şi activitatea de cercetaşi pot opta pentru una dintre cele 15 tabere tematice. ANT organizează şi 10 tabere naţionale, în judeţele Alba, Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Maramureş, Iaşi, Prahova, Timiş şi