Nutriţioniştii susţin că un pahar de lapte pe zi asigură necesarul de vitamine Bogat în vitamine şi proteine, laptele ecologic e căutat din ce în ce mai mult în ţările occidentale. Nutriţioniştii susţin că un pahar de lapte pe zi asigură necesarul de vitamine
Bogat în vitamine şi proteine, laptele ecologic e căutat din ce în ce mai mult în ţările occidentale. În România, lipseşte de pe piaţă din motive de preţ.
Nutriţioniştii spun că laptele produs în condiţii ecologice conţine niveluri mai mari de nutrienţi şi vitamine faţă de cel nonorganic. E foarte bogat în acizii graşi esenţiali omega 3 şi vitamina E. "Beneficiile laptelui bio pot fi explicate prin modul în care sunt hrănite animalele.
Acestea au o dietă naturală într-o măsură mai mare, fiind hrănite cu iarbă proaspătă sau furaje", arată Valeriu Steriu, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui. Ecologiştii spun că producerea laptelui organic e benefică pentru mediu. Pentru a hrăni animalele, fermierii eco nu folosesc pesticidele şi erbicidele care rămân în aer, sol şi apă mult timp după ce sunt folosite.
Pentru a fi certificate pentru producţia de lapte organic, animalele trebuie să fie hrănite cu cel puţin 80% nutreţuri organice pe o perioadă de minimum 9 luni înaintea certificării, apoi pentru încă 3 luni cu 100% nutreţuri organice.
75% mai mult betacaroten
Cunoscut şi sub denumirea de lapte bio, acest tip de aliment aduce mai multe beneficii pentru organism decât cel procesat, arată studiile cercetătorilor englezi de la Universitatea Glasgow.
Laptele organic conţine cu 75% mai mult betacaroten, care se transformă în vitamina A în organism.
De asemenea, conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi precum luteina. Studiul concluzionează că un pahar de lapte pe zi acoperă 17,5% din necesarul zilnic de vitamina E al femeilor şi