Din ce în ce mai mulţi tineri ajung dependenţi de jocurile de noroc, relevă un studiu efectuat la Universitatea Buffalo din SUA. Această dependenţă devine periculoasă când persoanele în cauză nu se mai pot controla şi recurg la infracţiuni pentru a face rost de banii necesari. Numai în SUA, 750.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani, sunt dependenţi de jocurile de noroc. Studiul a fost realizat pe 2.500 de tineri. Dintre aceştia, 11% susţin că participă la jocuri de noroc de cel puţin două ori pe săptămână. Mai mult, 69% au declarat că au jucat un joc de noroc cel puţin odată în anul precedent. Alte studii au arătat că această dependenţă este comună la tinerii din toate ţările dezvoltate. Este mult mai probabil ca un adolescent sau un tânăr să participe la jocuri de noroc, faţă de un bărbat trecut de 35 de ani.
Majoritatea acestor tineri aleg să joace la loterie. Însă, cei împătimiţi reuşesc să pătrundă în cazinouri, deşi nu au vârsta legală. Cercetătorii americani au creat şi profilul împătimitului de jocuri de noroc. Acesta tocmai a terminat şcoala, s-a angajat, nu are familie, stă separat de părinţi şi nu dă socoteală nimănui în legătură cu banii lui. Tocmai de aceea, mulţi dintre cei care joacă la cazinou sunt tineri care au puţin peste 20 de ani. Mai mult, s-a demonstrat că cei care sunt afectaţi de dependenţa de jocuri de noroc sunt în majoritate bărbaţi. (Ş.C.)
Din ce în ce mai mulţi tineri ajung dependenţi de jocurile de noroc, relevă un studiu efectuat la Universitatea Buffalo din SUA. Această dependenţă devine periculoasă când persoanele în cauză nu se mai pot controla şi recurg la infracţiuni pentru a face rost de banii necesari. Numai în SUA, 750.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani, sunt dependenţi de jocurile de noroc. Studiul a fost realizat pe 2.500 de tineri. Dintre aceştia, 11% susţin că participă l