- Orasul din vestul Romaniei are sansa sa se transforme intr-o adevarata metropola
In ultimele luni, in Arad a inceput constructia la cateva zeci de cartiere. Unele au doar cateva vile, altele cateva zeci sau cateva blocuri. Ofertele sunt tot mai tentante, numai ca aceste constructii provoaca si probleme. Astfel, locuitorii de pe o strada din Arad au protestat ca nu sunt de acord ca acolo sa se inalte cateva blocuri, chiar langa casele lor.
Constructorul a cumparat cateva case, le-a demolat si doreste sa construiasca blocuri de lux si blocuri de garsoniere. Castigul net al unei firme de constructii la ridicarea de blocuri cu mai multe apartamente, pe o suprafata de 1.000 de metri patrati este de 1 milion de euro. Nici infrastructura nu rezista pentru asemenea cartiere. Astfel, in zona centrala unde de altfel sunt cele mai cautate locuinte, canalizarea este veche de zeci de ani. Cu bani imprumutati de la Banca Mondiala a fost introdusa canalizarea in cartierele aradene, dar cei care vor locuinte noi nu vor sa cumpere apartamente la periferie. Peste tot se vand apartamente nou construite si case la cheie, fie ca sunt blocuri recent renovate.
Viceprimarul Aradului, Tiberiu Dekany spune ca "au aparut tot mai multe mini-cartiere rezidentiale. Infrastructura orasului nu este pregatita. Ati vazut ca la o ploaie mai mare, cum a fost cea din ultimele zile, Aradul a fost in parte inundat pentru ca, canalizarea nu face fata. Nu a fost dimensionata pentru asa ceva", a spus viceprimarul. El a aratat ca Aradul nu s-a dezvoltat unitar si fiecare a construit cam unde a dorit si ce a vrut. "Trebuie neaparat formata o comisie pe langa Consiliul local, care sa tina cont de realitatea zonei. Nu poti construi blocuri in cartiere traditionale de case. Dar, este nevoie si de un peisagist care sa-si dea acordul in ceea ce priveste constructia care ur