Un hormon este vinovat de pofta de mancare, deoarece ne face sa credem ca mancarea este delicioasa, sustin cercetatorii canadieni. Ei spun ca hormonul imbunatateste perceptia si memoria in ceea ce priveste mancarea, de aceea mancam mai mult. Se pare ca acest hormon este secretat la nivel intestinal, dar actioneaza asupra creierului, provocand senzatia de foame si stimuland apetitul.
Hormonul este activat la maxim si atunci cand mergem infometati la cumparaturi si ni se pare ca fiecare produs alimentar arata delicios.
Participantii la studiul canadian au fost supusi unui test cu imagini ale diferitelor produse alimentare. Unii dintre voluntari au fost injectati cu respectivul hormon, cercetatorii observand la acestia o mai buna recunoastere a felurilor de mancare, dar si o imbunatatire a claritatii imaginii.
Cercetatorii spun ca aceasta descoperire ar putea fi de ajutor in lupta cu obezitatea, considerata o boala a creierului, deoarece oamenii mananca prea mult pentru ca li se face foame prea des.
Gandul Un hormon este vinovat de pofta de mancare, deoarece ne face sa credem ca mancarea este delicioasa, sustin cercetatorii canadieni. Ei spun ca hormonul imbunatateste perceptia si memoria in ceea ce priveste mancarea, de aceea mancam mai mult. Se pare ca acest hormon este secretat la nivel intestinal, dar actioneaza asupra creierului, provocand senzatia de foame si stimuland apetitul.
Hormonul este activat la maxim si atunci cand mergem infometati la cumparaturi si ni se pare ca fiecare produs alimentar arata delicios.
Participantii la studiul canadian au fost supusi unui test cu imagini ale diferitelor produse alimentare. Unii dintre voluntari au fost injectati cu respectivul hormon, cercetatorii observand la acestia o mai buna recunoastere a felurilor de mancare, dar si o imbunatatire a claritatii im