Nici o critica, nici o acuzatie, nici o insinuare nu se prind de el. In ciuda insistentelor PDL, imaginea lui nu s-a suprapus peste aceea a lui Ion Iliescu. Evita cu iscusinta dezbaterile dificile, isi alege cu grija contraopinentii, paseaza intrebarile incomode. In timp ce candidatii se lupta in solutii pentru Bucuresti, Sorin Oprescu sta ascuns.
Tace ca sa nu scada. Inca un basm ca autostrada de 24 de km suspendata deasupra orasului i-ar lamuri pe bucuresteni ca „doctorul Capitalei“ e doar o poza bine retusata, ca nu e adevarat. Sau poate ca bucurestenii traiesc atat de urat in viata reala, incat au nevoie de o supradoza de iluzii. Dintre gropi, gunoaie, claxoane, injuraturi si manele vor sa creada in autostrada suspendata si in destinul Bucurestiului de a fi o statiune balneoclimaterica.
Daca nu stiati, un alt proiect al lui Sorin Oprescu, demn de Epoca de Aur de unde-si trage si obarsia, este „valorificarea potentialului geotermal din subsolul orasului“. Cineva i-a soptit pesemne ca prin anii ’70-’80 administratia comunista a orasului Bucuresti, probabil in ambitia paranoida de a concura cu Budapesta bailor turcesti, a forat, fara suces, la Otopeni si in Piata Scanteii. Existenta izvoarelor geotermale n-a fost validata stiintific, ceea ce nu-l impiedica pe candidatul Oprescu sa resusciteze ideile grandomane ale regimului Ceausescu.
De altfel, intregul sau program este de inspiratie comunista, atat in limbaj, cat si in spirit, un amestec de propaganda si planuri fantasmagorice. Numai ca nimeni nu-i poate cere candidatului Sorin Oprescu detalii in privinta planului de implicare a pensionarilor in activitati de voluntariat ca ghizi turistici sau asupra „complexului de masuri“ pentru fluidizarea traficului, in absenta acestuia.
Alegatorii percep acuzatiile si atacurile la Sorin Oprescu ca o confirmare a convingerii lor ca