Membrii Partidului Verde au prezentat o parte din proiectele pe care le au in vedere odata cu apropierea alegerilor locale. Astfel, acestia au precizat ca orasul are nevoie de o analiza si sinteza de informatii a ceea ce mai exista in Iasi din punct de vedere al resurselor culturale, stiintifice si economice. Verzii sustin si faptul ca dezvoltarea nu poate fi facuta decat pe ceea ce a mai ramas din vechiul oras, respectiv stiinta si cultura care vor coagula in jurul lor, precum si dezvoltarea industriala.
Totodata, cei de la Partidul Verde au aratat ca dezvoltarea industriala permite astfel cresterea numarului locurilor de munca, cresterea retributiilor si, automat, rezolvarea problemelor sociale. "In acest context trebuie dezvoltata functia de reprezentare a edilului si angajarea sa reala, sau numirea intr-o astfel de functie a unei persoane creative, cu gandire tehnica de tip manager-agentie dezvoltare. Desigur, un rol important in luarea deciziilor il are si forumul democratic, in speta consiliul municipal. Astfel, trebuie gasita calea reala de colaborare si deschidere spre viitor, spre dezvoltarea economica", a precizat Alexandru Stanila, membru al Partidului Verde. Totodata, acesta a mai spus ca proiectul Dochia, program de dezvoltare-cercetare comunitara, reprezinta un model care poate fi urmat, grefat si cu alte programe de dezvoltare cu specific local. Stanila a adaugat si faptul ca datele tehnice ale acestui proiect nu pot fi prezentate decat sub forma unui volum mare de informatii, care in sinteza inseamna dezvoltare tehnologica, stiintifica si sociala rapida si eficienta.
Membrii Partidului Verde au prezentat o parte din proiectele pe care le au in vedere odata cu apropierea alegerilor locale. Astfel, acestia au precizat ca orasul are nevoie de o analiza si sinteza de informatii a ceea ce mai exista in Iasi din punct de vedere a