În jur de 75.000 de angajaţi din industria construcţiilor din Regat riscă să rămână fără un loc de muncă Constructorii britanici au din ce în ce mai puţin de lucru în condiţiile
În jur de 75.000 de angajaţi din industria construcţiilor din Regat riscă să rămână fără un loc de muncă
Constructorii britanici au din ce în ce mai puţin de lucru în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă criză imobiliară din ultimul deceniu.
Federaţia Constructorilor de Case din Marea Britanie susţine că în Regat nu există niciun constructor de case care să nu fi anunţat disponibilizări. Deşi se estimează că aproximativ 75.000 de muncitori îşi vor pierde slujbele, analiştii sunt de părere că actuala criză din sectorul imobiliar britanic ar putea duce la sute de mii de locuri de muncă eliminate.
Constructorii de case au din ce în ce mai puţine contracte, volumul de muncă scăzând deja cu 25%. Analiştii susţin că anul acesta ar putea fi construite doar 110.000 de noi locuinţe. Disponibilizările din industrie vor afecta toate regiunile Marii Britanii, dar şi sectoarele adiacente, de la furnizorii de materie primă până la avocaţi şi companii de transport.
Din ce în ce mai puţine credite ipotecare
Scăderea înregistrată de sectorul imobiliar britanic este caracterizată de analişti ca fiind "unică", pentru că este cauzată de diminuarea numărului aprobărilor pentru credite mai degrabă decât de şomaj sau dobânzi "umflate". Numărul creditelor ipotecare acordate a scăzut la un nivel-record, în luna martie, adică aproape jumătate din cele aprobate în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cel mai mic nivel din 1997, de când există registrele Asociaţiei Bancherilor, până în prezent.
Acţiunile constructorilor britanici de case s-au depreciat cu mai mult de 50% de la începutul spiralei cauzate de pierderile pieţei ipotecare subprime din