Ingrijorati de criza globala de alimente, IBM si cercetatorii Universitatii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez ce ar putea produce recolte cu proprietati nutritionale mai multe si mai diverse. Avand o putere de procesare de 167 teraflopi, echivalentul primelor trei supercomputere din lume, supercomputerul IBM World Community Grid va folosi puterea neutilizata si donata de aproape un milion de computere individuale pentru o noua i
Ingrijorati de criza globala de alimente, IBM si cercetatorii Universitatii din Washington au lansat un nou program pentru dezvoltarea unor specii mai rezistente de orez ce ar putea produce recolte cu proprietati nutritionale mai multe si mai diverse.
Avand o putere de procesare de 167 teraflopi, echivalentul primelor trei supercomputere din lume, supercomputerul IBM World Community Grid va folosi puterea neutilizata si donata de aproape un milion de computere individuale pentru o noua initiativa – proiectul “Orez hranitor pentru intreaga lume” ("Nutritious Rice for the World") – ce va studia orezul la nivel atomic si il va combina prin tehnici traditionale folosite de fermieri de-a lungul istoriei.
Proiectul poate fi terminat in mai putin de doi ani, in comparatie cu cei peste 200 de ani in care s-au folosit sisteme de calcul conventionale. World Community Grid va rula un program de modelare tridimensionala creat de biologii din domeniul de calcul de la Universitatea Washigton pentru a studia structurile proteinelor ce formeaza compozitia orezului.
Intelegerea structurii este necesara pentru a identifica functiile acelor proteine si pentru a permite cercetatorilor sa identifice care dintre acestea ar putea ajuta la producerea mai multor boabe de orez, sa alunge insectele, sa rezi