In urma cu sapte ani, Anne Marie Rosenberg achizitiona undeva in apropierea statiunii Olimp o proprietate aflata in ruine, transformata astazi in Domeniile Clos des Colombes – restaurant, crama si vie. In mijlocul viilor si in apropierea marii, pe celebra Riviera Romaneasca, Le Clos Des Colombes are toate atuurile unui tinut fermecat.
In mijlocul unei gradini mari, in fata unei podgorii tinere, Le Clos Des Colombes reflecta un anumit stil de viata frantuzesc. Trecutul si prezentul sunt intim contopite pentru a oferi un sejur fermecator plin de calm si rafinament.
De ce "Clos des Colombes"?
In franceza, cuvantul "clos" descrie o podgorie inchisa, imprejmuita in general de un zid de pietre uscate. Este o expresie, in mod particular folosita in Burgundia, dar si in alte regiuni viticole.
« Acest proiect inglobeaza tot ce am invatat in viata, nu este vorba nici despre un hobby, nici despre un capriciu, ci despre un proiect asupra caruia am reflectat indelung », marturiseste, fara falsa modestie, initiatoarea acestui proiect.
Provenind dintr-o familie cu traditie in productia vinului, Anne Marie Rosenberg a avut prilejul sa calatoreasca in peste 12 tari si sa cunoasca marile personalitati ale lumii in domeniul vinului: specialisti si viticultori, oenologi, degustatori, profesori universitari. Astfel si-a dat seama ca, in special in tarile lumea Noua, oferta de oenoturism de lux este foarte mare.
« Sa luam doar exemplu Californiei unde bogatii si cunoscatorii nu trebuie doar sa investeasca intr-un domeniu viticol, ci si sa creeze intreaga infrastructura care vine impreuna cu marketingul: restaurant, magazin, sala de spectacol, de concert si au in vedere si opere de caritate. Am remarcat acelasi lucru in Australia si in Africa de Sud. In Europa oamenii sunt mai putin orientati spre risc astfel ca intalnim mai degraba oenoturism simplu cu e