Săptămîna aceasta a avut loc un eveniment despre care mulţi nu au ştiut, mulţi nu au vrut să ştie, alţii au ştiut, dar l-au ignorat. Pentru cei care sînt preocupaţi de evoluţia ţării noastre, de destinul ei în lume, de ceea ce va fi cu viaţa copiilor şi nepoţilor noştri, cînd noi vom fi la ceruri, eu cred că a fost un moment crucial. Săptămîna aceasta a avut loc un eveniment despre care mulţi nu au ştiut, mulţi nu au vrut să ştie, alţii au ştiut, dar l-au ignorat. Pentru cei care sînt preocupaţi de evoluţia ţării noastre, de destinul ei în lume, de ceea ce va fi cu viaţa copiilor şi nepoţilor noştri, cînd noi vom fi la ceruri, eu cred că a fost un moment crucial.
Pentru prima dată s-a reînviat tradiţia interbelică de a se acorda un premiu privat al Academiei Române – forul prestigiului naţional din punct de vedere al ştiinţei, cercetării, culturii. Acest premiu, în valoare de 3 miliarde de lei vechi, a fost acordat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Cîţi oameni de afaceri se ocupă în ziua de azi de recompensarea valorilor şi cîţi aruncă banii la cazinouri şi pe poşetele domnişoarelor, ştiţi bine răspunsul. E chestie de prioritate şi de asumare, pînă la urmă...
Nominalizaţi la titlu au fost rapsodul Tudor Gheorghe, antrenorul de handbal Gheorghe Tadici, interpretul popular Grigore Leşe, inventatorul Iustin Capră, Gabriela Ficz – cercetător român în domeniul epigeneticii, coordonatorul SMURD –, doctorul Raed Arafat, Klaus Johannis, primarul Sibiului, şi tînăra campioană europeană şi mondială la şah Daria Vişănescu.
Lansarea Premiului Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost făcută în urmă cu un an. S-au adunat peste 120 de propuneri, din care s-au stabilit 74 de candidaţi eligibili şi, dintre aceştia, o comisie numită de prezidiul Academiei Române i-a selectat pe cei opt finalişti.
Co