Guvernul a alocat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian. In acest an va fi demarata si investitia pentru reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.
"Am alocat deja fonduri pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, iar in acest an vom porni si investitia pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda", a spus Varujan Vosganian in cadrul unui forum economic, citat de Mediafax.
Singura centrala nucleara din Romania, de la Cernavoda, functioneaza cu doua grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare. Autoritatile intentioneaza sa construiasca, pana in 2015, alte doua rectoare cu puteri similare, in urma unei investitii de 2,2 miliarde euro. Investitia nu include costurile de finantare si cresterele preturilor la materialele de constructie.
Anul trecut, au fost selectate sase companii, respectiv CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), ArcelorMittal (Galati), RWE (Germania) si Iberdrola (Spania), pentru negocieri in vederea formarii unei societati mixte care sa construiasca reactoarele trei si patru de la Cernavoda.
Directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, a declarat in luna martie ca cea de-a doua centrala nucleara din Romania va avea intre doua si patru reactoare, unitatea urmand sa fie construita dupa anul 2020. Guvernul a alocat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian. In acest an va fi demarata si investitia pentru reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.
"Am alocat deja fonduri pentru studiul de fezabilitate al celei de-a doua centrale nucleare, iar in acest an vom porni si investitia pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda", a s