S-a intamplat de curand un fapt cultural spectaculos, cu totul bulversant: Bucurestiul a fost umplut de afise care anuntau intalnirea Hrusca-Paunescu pe scena Teatrului National. Valorosul cantaret Stefan Hrusca a tinut sa-si incheie seria de 50 de spectacole din Romania, prin care si-a marcat implinirea unei jumatati de veac de viata, intalnindu-se pe aceeasi scena cu Adrian Paunescu, dupa o despartire de 24 de ani.
Dintr-o emisiune de la Realitatea TV, care a precedat spectacolul, am aflat ca ideea intalnirii i-a apartinut lui Hrusca si a fost avansata inca din noiembrie 2007, in emisiunea “Duminica in familie”, unde cei doi protagonisti de mare tonaj au fost invitatii Mihaelei Radulescu. In emisiunea de la Realitatea TV, Hrusca si Paunescu au discutat posibilitatea continuarii unui proiect comun de spectacole, cat si relansarea Cenaclului Flacara, dar nu in tara, ci in comunitatile romanesti din Spania, Italia etc, “care sunt mai curate” si pastreaza mai viu sentimentul patriotic.
Dupa cum se stie, Hrusca traieste din 1991 in Canada. A cantat in Cenaclul Flacara doar 3 ani, intre 1981 si 1984, dupa care s-a despartit zgomotos de Paunescu, nu s-a mai intalnit si n-a vorbit nici macar la telefon cu “bossul” timp de 14 ani, pana in 1998. In 2003 a revenit in spectacolul Cenaclului Flacara de la Chisinau, dupa 19 ani de ruptura. Stefan Hrusca nu este un cantaret oarecare.
Imediat dupa 1990 si-a lansat seria albumelor sale de mare succes, numele sau confundandu-se cu ideea de colinda, cantaretul revenind an de an din Canada pentru a-si colinda de Craciun conantionalii de acasa, inversand intr-un fel sesnul traditional al obiceiului arhaic.
Colinzile cantate de el umplu spatiile sarbatoresti ale Craciunului in fiecare an, fiind transmise la difuzoarele publice din centrul Bucurestiului, dar si in magazine si institutii, pa