Multi dintre romani isi doresc venituri mai mari, insa nu toti iau initiativa de a solicita o renegociere a salariului. Peste 73% dintre salariati nu sunt multumiti de banii pe care ii castiga. Inainte de a decide daca sa ceara sau nu o marire de salariu, multi dintre angajati se intreaba daca nu cumva acest lucru este riscant.
Negocierea salariului reprezinta pentru multi oameni un moment inconfortabil, chiar stresant. De aceea, multe persoane amana cererea unei mariri de salariu, considerand acest fapt neplacut. Se multumesc chiar cu o marire mai mica, doar ca sa nu ajunga sa discute fata in fata cu seful.
Pregatirea negocierii
Incercati sa va stabiliti cat mai clar suma pe care o doriti, forma acestei sume: crestere salariala si/sau bonusuri si alternativele pe care ati fi dispus sa le acceptati in schimbul acestei sume sau a unei parti din aceasta (training-uri de specializare, bonuri de masa, transport, zile libere).
Inainte de discutia cu superiorii documentati-va cu privire la eventualele metodologii existente in compania in care lucrati si sa tineti cont de acestea in demersul pe care il veti face.
Informati-va si despre stadiul de dezvoltare si puterea financiara la care a ajuns firma.
Pentru o buna pregatire in vederea discutiei cu superiorii, incearcati sa notati punctele forte care v-ar ajuta in obtinerea unei mariri de salariu. Incercati sa fiti cat mai obiectiv si realist. Notati doar acele aspecte pentru care chiar credeti ca ati merita o marire de salariu, si nu aspecte generale. Este preferabil sa corelati aceste puncte cu activitatea de la locul de munca : atingerea obiectivelor, diverse realizari, cresterea responsabilitatilor si nu cu motive personale precum nevoia de bani pentru a cumpara.
Un aspect important in alegerea momentului cand vreti sa abrdati discutia i