Sfaturi pentru o hrana corecta
"Stomacul trebuie sa rada", spune un proverb chinezesc. Deci:
Mancati putin. Excesul alimentar incarca stomacul si splina si duce la boli.
Nu mancati din frustrare. Nervii ne fac sa mancam excesiv, sa inghitim fara sa mestecam. Omul e astfel construit de la natura, incat sa suporte mai usor lipsa mancarii decat excesul ei.
Albumina animala incarca sistemul imunitar. Acelasi risc se petrece si cand e vorba de lapte si produse din lapte. Pe cat de importanta este albumina din lapte atunci cand ajuta ca substanta de crestere la fortificarea copiilor si a oamenilor debili, pe atat de periculoasa este pentru oamenii care se hranesc in exces.
Carne - doar la ocazii rare. Carnea si produsele din carne trebuie sa fie niste "delicatese". Mancati-le doar duminica sau la sarbatori. Impactul lor pozitiv asupra sanatatii va spori.
Fructe, legume, salate. Legumele, impreuna cu cerealele, trebuie sa reprezinte baza alimentatiei. Folositi doar legume "curate", ecologice, si nu le fierbeti prea mult. Isi pierd vitaminele si principiile active.
Nu mancati seara. Sistemul digestiv lucreaza noaptea. Alimentele prezente in intestine ii incurca activitatea. Functia de eliminare a toxinelor este blocata.
Mai putine mese. Pentru functia de purificare a organismului e bine ca stomacul si intestinele sa se goleasca complet. Mesele dese (recomandate de medicina occidentala) impiedica acest proces.
Cura chinezeasca cu apa fiarta si racita
Se fierbe seara mai mult de o jumatate de litru de apa (2-3 clocote) si se lasa in vasul in care a fiert, pana a doua zi dimineata. Dimineata se masoara fix 500 ml apa fiarta si se bea pe nemancate. Dupa ingerarea ei se poate manca orice. A doua zi se beau 600 ml de apa fiarta, a treia zi 700 ml de apa fiarta, si tot asa, crescand zilnic cu 100 ml de apa fiarta