Marşul diversităţii de anul acesta s-a terminat fără oase rupte şi arestări. Cei 200 de manifestanţi de la Parada Gay au fost păziţi de 1.200 de jandarmi şi poliţişti, iar un elicopter a survolat zona. Forţele de ordine au făcut exces de zel. S-a încheiat cu un curcubeu. Cel de-al cincilea marş al diversităţii, organizat de Fundaţia Accept, a adunat aproximativ 200 de manifestanţi, al căror spate a fost păzit de 1.200 de jandarmi şi poliţişti. Sursa: Vlad StănescuSursa: Vlad Stănescu
1 /.
Călare, pe jos sau în elicopter, forţele de ordine au făcut exces de zel, cu folos: anul acesta nu s-a terminat cu oase rupte şi amenzi, nici dosare penale sau arestări. Drept răsplată, după ploaia de la sfârşitul marşului, pe cer a apărut un curcubeu care l-ar fi făcut invidios şi pe George Bush.
Chiar dacă de pe marginea traseului de „defilare“ atenţionările de genul „huăăăă“ te făceau să crezi că o să vină furtuna, anul acesta senzaţia de teroare a fost indusă mai degrabă de numărul mare de jandarmi, mascaţi, cai şi câini, dublat de elicea elicopterului care survola traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor. La punctul final, mai multe microbuze i-au aşteptat pe transsexuali pentru a-i transporta, în siguranţă, la casele lor.
Pretenţii: democraţie şi căsătorie
Marşul pentru diversitate a început la ora 17.30 pe Bulevardul Unirii, cu discursurile lui Florin Buhuceanu - preşedintele Accept -, Mats Aberg, ambasadorul Suediei la Bucureşti, Michael Cashman - membru al Parlamentului European -, şi Diane Fisher - Episcop al Metropolitan Community Churches. Ultima a avut chiar ocazia să afle că „este o ruşine pentru biserica creştină“.
Au cerut o ţară democrată, în care căsătoriile între homosexuali să fie posibile, iar copiii să poată fi adoptaţi de astfel de cupluri.
Ap