La cea mai linistita editie a manifestatiei de pana acum au participat in jur de 200 de oameni.
Anul acesta, parada a inceput prin cateva scurte discursuri. Au vorbit oameni din staff-ul Accept, Diane Flecher, "lesbiana, mama si episcop" al Metropolitan Community Church, o asociatie canadiana formata din preoti si credinciosi respinsi de Biserica dupa ce au dezvaluit ca sunt gay, Michael Cashman, unul dintre cei doi europarlamentari gay, si Mats Aberg, ambasadorul Suediei. Cum instalatia de sonorizare nu a fost foarte buna, in spate nu s-a auzit aproape nimic. Traseul a fost cel obisnuit, Bulevardul Decebal - Unirii - Piata Constitutiei - Bulevardul Libertatii - Parcul Izvor. Fortele de ordine au surclasat numeric participantii la miting (1.200 de persoane pentru 200 de participanti). Pe langa culoarul de jandarmi, politisti si autovehicule de mare tonaj, paza a fost suplimentata cu jandarmi calare, patrule canine, echipaje SPIR, plus un elicopter care a supravegheat de sus zona.
De altfel, nu s-au inregistrat incidente, cu exceptia unui grup de 26 de persoane care, in zona strazii Lipscani, au refuzat sa se legitimeze, fiind ridicate si conduse la Sectia 10 Politie. Multe dintre bannerele pe care le-au purtat manifestantii au fost si anul trecut – "Gay de la Traian si Decebal incoace", "GayFest – Sarbatoarea diversitatii".
Printre participanti s-au aflat multe persoane legate de mediul ONG si de Accept in special, majoritatea avand in jur de 25-30 de ani si facand parte din segmentul de populatie cu educatie peste medie. Un procent semnificativ erau femei, iar in grup s-au aflat mai multi straini, in special germani si suedezi. Fata de anii trecuti, participantii au parut mai putin excentrici si mai putin doritori sa provoace reactii din partea publicului – fie la fata locului, fie in urma reflectarii in presa –, dar in continuare h