Jack Welch, omul care a dus valoarea de piata a gigantului General Electric (GE) de la 12 mld. USD in 1981, la 280 mld. USD in 2001, spune ca managerii au in Romania sansa unica de a accede spectaculos pe scara ierarhica, conjunctura rar intalnita in companiile occidentale, unde acestia ar putea obtine bani, nu si pozitii de top, intr-un timp scurt.
“Daca un roman vine in SUA sau Europa, nu va obtine o pozitie buna de management cat este tanar. In Romania, daca managerii lor ii trateaza bine, vor obtine o pozitie foarte buna in tinerete. Vestul le va oferi doar bani”, a declarat pentru Business Standard Jack Welch, in primul interviu acordat unei publicatii romanesti, in avanpremiera conferintei sustinute la Bucuresti, in 2 iunie. Welch este parintele uneia dintre cele mai celebre reguli aplicate in managementul organizatiilor, potrivit careia 10% din personal este concediat anual, dupa evaluarea performantelor. In momentul in care a plecat de la carma GE, compania avea cea mai mare valoare de piata din lume. Welch nu a auzit de Petrom, insa citeste despre Romania in presa internationala. “Imi place ritmul de crestere al economiei romanesti, sunt ingrijorat de rata inflatiei si sper sa nu apara probleme cu UE. Au existat discutii legate de reforma in agricultura si cea din justitie”, a spus acesta.
Integral in Business Standard. Jack Welch, omul care a dus valoarea de piata a gigantului General Electric (GE) de la 12 mld. USD in 1981, la 280 mld. USD in 2001, spune ca managerii au in Romania sansa unica de a accede spectaculos pe scara ierarhica, conjunctura rar intalnita in companiile occidentale, unde acestia ar putea obtine bani, nu si pozitii de top, intr-un timp scurt.
“Daca un roman vine in SUA sau Europa, nu va obtine o pozitie buna de management cat este tanar. In Romania, daca managerii lor ii trateaza bine, vor obtine o pozi