Un spion, un afacerist şi doi diplomaţi - toţi americani -, sunt monitorizaţi de contraspionajul militar de la Bucureşti pentru conexiunile lor cu înalţi ofiţeri ai serviciilor speciale româneşti. Miza: afacerile cu statul. Generalii români sunt Decebal Ilina (fost şef al spionajului militar) şi Marius Opran (STS). Printre diplomaţii americani se numără un ofiţer ONI şi fostul număr doi al Ambasadei SUA la Bucureşti. Sursa: Rompres
1 /.
Decebal Ilina. General (r) Direc- ţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA). A activat ca ofiţer al Direcţiei de Informaţii Militare, din 1980, în contrainformaţii. După Revoluţie, a condus DIM şi Contraspionajul Militar. Trece în rezervă în 2001. În guvernarea PSD, a fost secretar de stat la Industrii şi şef al Romarm. E asociat cu generalul (r) Marius Opran.
Marius Opran. General (r) STS.Fost ofiţer de transmisiuni, e, din 2004, general de brigadă STS. După ’89, devine secretar de stat în MAI şi consilier al lui Ion Iliescu. Acum, face afaceri cu echipamente de telecomunicaţii. Se vehiculează că ar fi fost ofiţer acoperit DGIA. Are însă un certificat care contrazice zvonul eliberat chiar de DGIA, când era condusă de generalul Gheorghe Rotaru, bunul său prieten.
Michael Myron Einik. Diplomat al SUA. Prima misiune: la ambasada SUA din Brazilia. În anii ’70, activează în Biroul american pentru Combustibili şi Energie. Apoi (în anii ’80), în ambasadele SUA din Nigeria şi URSS. În 1994, e numit adjunctul ambasadorului SUA în România, Alfred Moses. În 2001, revine în România. E asociat cu generalii Ilina şi Opran.
Ira Quinn. Ofiţer ONI (Office of Naval Intelligence) - Serviciul de Informaţii al Marinei americane. Până în 2004, a fost şeful Office of Defense Cooperation (ODC) din cadrul ambasadei americane din România - gestionează cooperarea militară româno-americană- NATO. E moni