In timp ce tot mai multe proiecte rezidentiale sunt anuntate in piata, opiniile privind evolutia preturilor in cazul locuintelor vechi sunt impartite, specialistii in domeniu fiind de cele mai multe ori in contradictie.
Reprezentantii MagazinulDeCase.ro sustin ca in urma unei analize efectuate, preturile apartamentelor vechi din anumite zone ale Capitalei vor inregistra scaderi cu 20-25% pana in toamna, dupa ce aceasta piata a ajuns la o supraoferta, iar diferenta intre pretul de strigare si cel tranzactionat a atins 15% in primul trimestru.
"In piata am identificat deja un moment de panica. Multi proprietari de apartamente vechi observa ca apar tot mai multe locuinte noi, iar cei care s-au mutat sau urmeaza sa se mute si-au scos apartamentele vechi la vanzare. S-a ajuns deja la o supraoferta, iar in aceste conditii am observat ca exista deja o diferenta destul de mare intre pretul initial de strigare si cel la care se incheie tranzactia.
Exista deja scaderi de 15-20% in anumite zone precum Drumul Taberei si Militari intre pretul de strigare si inchiderea tranzactiei, iar situatia se regaseste si in Colentina sau Berceni. Ne asteptam in continuare ca in anumite zone preturile sa scada pana la sfarsitul acestei veri cu circa 20-25%, mai ales in anumite cartiere, dar nu acelasi lucru se va intampla in zonele centrale si ultracentrale", a declarat managerul general al MagazinulDeCase.ro, Matei Malos.
Acesta mai spune ca analiza realizata de MagazinulDeCase.ro arata ca piata locuintelor din Bucuresti incepe sa devina o piata a cumparatorilor, in care persoanele interesate de achizitii sau inchirieri incep sa aiba o putere mai mare in defavoarea proprietarilor actuali, din cauza inflatiei de oferte imobiliare (numarul acestora a crescut de trei ori in ultimii patru ani) si a cererii in scadere la finalul lui 2007 si inceputul lui 2008.
"Co