La 20 de kilometri de Braila, linga satul Cotu Lung, o orezarie infiintata in anii '80 si abandonata dupa Revolutie, a revenit la viata gratie investitiei facute de o firma italiana. Parcelele, lasate in paragina vreme de 15 ani, sint din nou pline de apa, mediu ideal pentru aceste plante mari amatoare de umezeala. Si nu doar orezul profita de baltile create artificial: in ultimele zile, sute de berze si mii de pescarusi s-au oprit pe parcelele de orezarie, unde se hranesc meticulos cu broastele si pestii ajunsi aici odata cu apa captata din Siret. "In viata mea n-am mai vazut atitea berze strinse la un loc", ne-a spus un satean din Cotu Lung, uimit de acest adevarat fenomen ornitologic. Specialistii nu considera situatia ca fiind iesita din comun. "Prezenta berzelor intr-un numar atit de mare e un semn bun. Inseamna ca au gasit conditii propice de habitat, in sensul hranei abundente si a locurilor potrivite pentru cuibarit", ne-a declarat Mihaela Risnoveanu, consilier biolog in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Braila.
Potrivit acesteia, faptul ca la citiva kilometri distanta de Cotu Lung, pe luciul de apa al crescatoriei piscicole de la Maxineni s-au oprit de asemenea foarte multe pasari, lebede de aceasta data, denota ca in zona mediul natural nu este afectat de poluare.
La 20 de kilometri de Braila, linga satul Cotu Lung, o orezarie infiintata in anii '80 si abandonata dupa Revolutie, a revenit la viata gratie investitiei facute de o firma italiana. Parcelele, lasate in paragina vreme de 15 ani, sint din nou pline de apa, mediu ideal pentru aceste plante mari amatoare de umezeala. Si nu doar orezul profita de baltile create artificial: in ultimele zile, sute de berze si mii de pescarusi s-au oprit pe parcelele de orezarie, unde se hranesc meticulos cu broastele si pestii ajunsi aici odata cu apa captata din Siret. "In viata mea n-am mai v