Nu este doar o sursă de câştig pentru cei care o pun în practică, ci şi o soluţie pentru problemele locative din marile oraşe. Numai în Bucureşti, mansardarea blocurilor poate aduce pe piaţă peste 12.000 de locuinţe noi. Mansardarea blocurilor poate fi nu numai o afacere profitabilă pentru firmele care se ocupă cu acest gen de construcţii, ci şi o opţiune de câştig pentru asociaţiile de proprietari. Asaltate de companii care vor să obţină dreptul de a constr
Nu este doar o sursă de câştig pentru cei care o pun în practică, ci şi o soluţie pentru problemele locative din marile oraşe. Numai în Bucureşti, mansardarea blocurilor poate aduce pe piaţă peste 12.000 de locuinţe noi.
Mansardarea blocurilor poate fi nu numai o afacere profitabilă pentru firmele care se ocupă cu acest gen de construcţii, ci şi o opţiune de câştig pentru asociaţiile de proprietari.
Asaltate de companii care vor să obţină dreptul de a construi mansarde pe blocuri şi să câştige mai mult decât pentru o construcţie pe sol, asociaţiile de proprietari pot face singure acest lucru, angajând o firmă de construcţii şi apoi beneficiind de banii rezultaţi din vinderea sau închirierea apartamentelor realizate la mansardă. Aceste contracte au o condiţie esenţială: acceptul tuturor proprietarilor pentru realizarea investiţiei, care, în funcţie de suprafaţă, poate fi cuprinsă între 30.000 şi 100.000 de euro. Dacă asociaţia devine dezvoltator şi angajează un constructor, fondurile pot fi obţinute prin credite bancare sau prin participarea tuturor membrilor la finanţare, pentru ca apoi profitul să se împartă procentual funcţie de contribuţie. O altă variantă este oferirea acestei suprafeţe unei companii care, în compensaţie, poate izola termic imobilul, poate monta uşi noi sau recompensa financiar proprietarii.
@N