Potrivit estimărilor producătorilor, piaţa de vopsele decorative s-a majorat cu 15%, păstrând ritmul de creştere din ultimii ani. Dinamica sectorului construcţiilor şi disponibilităţile financiare ale populaţiei, direcţionate spre efectuarea unor lucrări de amenajare şi reamenajare a locuinţelor, au determinat o creştere considerabilă a pieţei de vopsele decorative. „Putem vorbi de un adevărat boom în acest domeniu“, este de părere Ivan Sokolov, dir
Potrivit estimărilor producătorilor, piaţa de vopsele decorative s-a majorat cu 15%, păstrând ritmul de creştere din ultimii ani.
Dinamica sectorului construcţiilor şi disponibilităţile financiare ale populaţiei, direcţionate spre efectuarea unor lucrări de amenajare şi reamenajare a locuinţelor, au determinat o creştere considerabilă a pieţei de vopsele decorative.
„Putem vorbi de un adevărat boom în acest domeniu“, este de părere Ivan Sokolov, director general al Grupului Policolor-Orgachim.
Cu toate acestea, nu există informaţii riguroase despre această industrie, ci doar estimări interne ale producătorilor, dat fiind faptul că portofoliile principalilor fabricanţi nu conţin exclusiv vopsele şi lacuri.
„Este o piaţă foarte fragmentată, cu mulţi jucători“, afirmă Adrian Ion, marketing manager la düfa-DEUTEK. „Aproximativ 80% din piaţă este consolidată într-un eşalon foarte puternic, de cinci producători locali cu distribuţie naţională, cu branduri redutabile. Asistăm la o prezenţă din ce în ce mai pronunţată a marilor jucători internaţionali, chiar dacă momentan activează doar prin importuri“, adaugă Adrian Ion.
Aliz Kosza, director general executiv la Fabryo Corporation, remarcă faptul că, în România, comparativ cu alte ţări, încă predomină albul. Vopselele colorate au început s