Campania electorala pentru locale in Romania anului 2008 nu este mai departe de perioada interbelica, cand se foloseau batele: simpatizanti injunghiati, ochi scosi, capete sparte, scaune cu rotile si cadouri electorale cu iz de mita.
In timp ce ministrul de Interne Cristian David a declarat, miercuri, ca evenimentele din aceasta campanie electorala nu sunt ingrijoratoare, iar PNL acuza PD-L ca vrea sa arate ca "in Romania exista ceva si mai rau decat PSD", politicienii se intreaba cine a dat tonul la violente si cat respecta institutiile statului legea.
Vicepresedintele PD-L Florin Popescu a declarat, miercuri, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv, ca "vina este a celor care exagereaza. Astazi (miercuri n.r.), in Targoviste, au fost doua mitinguri paralele. Unul al PD-L si PSD. Nu s-a intamplat nimic. Se poate si altfel".
Potrivit democrat-liberalului, pastrarea unei anumite limite in campania electorala este "evident treaba institutiilor statului, care trebuie sa separe lupta politica de violenta fizica".
Pe de alta parte, Corneliu Bichinet, presedintele PRM al Consiliului Judetean Vaslui si candidat la un nou mandat, "oamenii de la politie isi fac treaba, dar suntem in campanie elctorala.
De aceesi parere este si deputatul PNL Nini Sapunaru, care desi a spus ca liberalii din Vrancea au probleme cu social-democratii, au reusit sa faca un miting fara niciun incident. "Cand politia si jandarmeria isi fac treaba, nu se intampla nimic", a punctat Nini Sapunaru.
In opinia candidatului PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, "lucrurile par a fi intrat intr-o 'oarecare' normalitate", explicand ca "la comune a aparut violenta". Social-democratul considera ca astfel de atitudini in campania electorala au fost generate de "un anume gen de reflex de a pastra puterea si un anume gen de