La data de 15 mai, la Restaurantul Esperanto, din Bucureşti, redactori de la publicaţii precum Jurnalul Naţional, Felicia, Financiarul, Ziua, Libertatea, Secretele bucătăriei şi Secrete de chef s-au întrecut în prepararea unui pui cu bere blondă.
Reportofoanele, pixurile, carneţelele şi computerele la o parte! Gata, v-aţi arătat destul talentul la scris! Este momentul să vă demonstraţi abilităţile şi la gătit! Cam aşa a sunat invitaţia Asociaţiei Berarii României, adresată tuturor reporterilor români. La data de 15 mai, la Restaurantul Esperanto, din Bucureşti, redactori de la publicaţii precum Jurnalul Naţional, Felicia, Financiarul, Ziua, Libertatea, Secretele bucătăriei şi Secrete de chef s-au întrecut în prepararea unui pui cu bere blondă.
Teorie înainte de practică
Întîlnirea a debutat cu o prezentare a beneficiilor consumului moderat de bere. Shachar Shaine, preşedintele Asociaţiei Berarii României, a vorbit despre obiectivele Asociaţiei, care se concentrează pe educarea consumatorilor. Pretext de socializare, promotoare a distracţiei, băutură la modă – oricum ar fi privită, berea este o băutură care produce efecte sociale, psihice şi fizice benefice fiecărui consumator, cu o condiţie: să fie consumată cu moderaţie.
Dan Chişu a prezentat modul de producere a acestei băuturi, care este 100% naturală. Ingredientele sînt apa, orzul, hameiul şi drojdia. Uneori mai sînt adăugate şi altele, dar ingredientele de bază rămîn aceleaşi.
“Fiecare producător de bere ţine foarte mult la sursa sa de apă. Aceasta trebuie să fie foarte curată, fără nici o urmă de bacterii, ţinînd cont de faptul că aceasta este cea care permite celorlalte ingrediente să-şi elibereze toate aromele”, a precizat Dan Chişu. El a explicat şi rolul acestora: orzul trebuie să treacă prin procesul de maltificare. Malţul de orz este cel care dă beri