Sunt un om liber, n-am stapani! Deranjez aristocratia transpartinica si vor sa ma opreasca! Au fost si sunt trucuri verbale de succes. I-au adus procente si i-au acoperit, o vreme, goliciunea. Marti seara, la GDS, Sorin Oprescu si-a adus cu el stapanii ascunsi: sistemul, Iliescu si impostura agresiva. Este produsul lor. Ei l-au inventat si il tin captiv. Tot ei l-au metamorfozat intr-un eliberat. Nu lipsa unui program, nu vulgaritatea sau aerul sau de mitic superficial si neserios il vor ucide pe candidatul Oprescu, ci frauda morala cu premeditare si tentativa de inselare a alegatorilor. Un candidat care, intre bucuresteni si Ion Iliescu, il alege pe ultimul nu poate fi independent, adica liber. Lor, marilor sai stapani, le va datora a treia sa ratare.
Sistemul. Oprescu nu s-a luptat o zi cu sistemul. S-a integrat perfect in el si a trait bine in inima lui vreme de 13 ani. L-am rugat, in timpul dezbaterii de la GDS, sa exemplifice cand a denuntat coruptia din PSD, cand a demascat cu nume si fapte sistemul ticalosit si ce actiuni il recomanda ca fiind anti-sistem. Cand a protestat, in calitatea sa de vicepresedinte PSD? In Romania lui Nastase era tacere. Doar ambasadele occidentale si rapoartele UE denuntau coruptia generalizata.
A raspuns siret, amintind de batalia lui cu propriul partid pentru bugetul sanatatii, de mici razboaie cu Blanculescu (fost interimar pe la Sanatate si controlor sef in Guvernul Nastase), de legi bune trecute cu osteneala sa prin Parlament, de principiile hipocratice carora le-ar fi ramas credincios. Asa o fi. Doar ca pe Oprescu nu l-a intrebat nimeni ce a facut, in calitate de medic, pentru breasla sa. Nici pentru pacientii sai. Ci cum s-a comportat ca om politic, ce actiuni din trecutul sau in PSD ii sustin astazi noua statura de razvratit anti-sistem. Aici, tacere. Ca om politic, Oprescu s-a identificat cu sistemul, nu s