Consilierul judeţean Maria Schutz a cumpărat în rate Piscicola Dunăreni din Dolj, dar a „uitat“ să-şi achite datoriile. Între timp, a distrus tot ce a cumpărat. „Tunul“ dat este de aproximativ 1,6 milioane de lei, fapt pentru care Maria Schutz vrea să fie încă o dată consilier judeţean, candidând la alegerile locale.
Amenajările de la Piscicola Dunăreni au fost construite în anul 1973 pe locul fostelor bălţi ale Dunării din zona Bistreţ şi Dunăreni. Aproximativ 2.000 ha de teren au fost transformate în bazine de creştere a peştelui. În localitatea Bistreţ a fost construită o staţie de reproducere artificială a peştelui fitoplantonofag, în acelaşi loc cu vechea pescărie construită pe piloni de beton, pe sub care puteau intra bărcile cu peşte. Aceasta a fost înfiinţată în anii ’30, de cel care a pus bazele pisciculturii moderne în România, Grigore Antipa.
Amenajarea de la Dunăreni măsoară 1.800 ha de luciu cu apă compartimentată în patru bazine, dintre care cel de pe raza comunei Bistreţ era pepinieră. Cea mai mare producţie de peşte a acestei amenajări a fost în anul 1977, când s-au pescuit 2.000 de tone de peşte cu o furajare intensă de aproximativ 7.000 de tone de furaj. În luna martie 2003, Piscicola Dunăreni a fost privatizată, 99,7% din acţiunile societăţii fiind cumpărate în rate de Societatea Agricolă Worldser din Ţuglui, reprezentată de actualul consilier judeţean Maria Schutz. De atunci, s-a ales praful şi pulberea de una dintre amenajările piscicole cele mai mari din regiunea Oltenia. Gândindu-se că i se va pierde urma, Lili Schutz care a lăsat urme adânci la serele de la Codlea şi la cele de la Oradea, despre care DNA spune că sunt fraudă în valoare de cinci milioane de euro, şi-a scos la înaintare fiica şi copiii vechiului său asociat, Ion Dascălu. Schimbarea s-a făcut în acelaşi timp cu mărirea potenţei sale politice, care a cocoţat-o pe pr