Odata cu inaintarea in varsta, capacitatea de memorare a creierului se degradeaza. Exista insa o serie de activitati de rutina, precum consumarea unor alimente pe baza de peste sau realizarea unor activitati in gospodarie care ajuta la pastrarea capacitatii cognitive cat mai mult timp.
„Creierul poate fi consolidat la fel ca un muschi al corpului", a explicat dr. Stephen Kritchevsky, cercetator la Universitatea Medicala Centrala Salem, din Carolina de Nord (SUA), intr-un studiu preluat de iVillage. El a indicat sase pasi care trebuie urmati pentru prevenirea declinului mintal.
1 Pastrarea unei greutati normale. Indicele de masa corporala (IMC) nu trebuie sa depaseasca 25 (se calculeaza impartind greutatea pe inaltimea ridicata la patrat). In urma testelor de memorie s-a observat ca persoanele cu IMC 20 isi amintesc in medie noua din 16 cuvinte, in timp ce persoanele cu IMC 30, specific obezilor, retin doar sapte din 16. Desi diferenta poate parea mica, specialistii afirma ca este suficienta pentru a avea un impact negativ asupra memoriei.
2 Mancati zilnic salate. Potrivit cercetarilor, persoanele care au consumat trei portii de legume zilnic au redus declinul cognitiv pe o perioada de sase ani, cu 40 la suta. Pentru un efect mai mare adaugati in salata spanac, seminte de floarea soarelui si alune.
Integral in Adevarul. Odata cu inaintarea in varsta, capacitatea de memorare a creierului se degradeaza. Exista insa o serie de activitati de rutina, precum consumarea unor alimente pe baza de peste sau realizarea unor activitati in gospodarie care ajuta la pastrarea capacitatii cognitive cat mai mult timp.
„Creierul poate fi consolidat la fel ca un muschi al corpului", a explicat dr. Stephen Kritchevsky, cercetator la Universitatea Medicala Centrala Salem, din Carolina de Nord (SUA), intr-un studiu preluat de iVill