Conducerea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara mai are la dispoziţie şase luni pentru a rezolva problema sediului în care îşi va desfăşura activitatea, după 23 decembrie a.c. Atunci expiră contractul de închiriere cu Episcopia Romano-Catolică, proprietarul de drept al imobilului. În urmă cu trei - patru ani, cultul religios a dat în judecată statul român, solicitând să i se retrocedeze imobilele confiscate de comunişti şi, în baza Legii 501/2002, a câştigat. Pe lista clădirilor revendicate se aflau instituţii de învăţământ precum Liceul Maghiar „Bela Bartok”, Liceul „Dumitru Ciumăgeanu”, Colegiul Bănăţean şi Liceul Sârbesc”.
Pe lângă faptul că şi-a luat clădirile înapoi, Episcopia s-a ales şi cu o sumă frumuşică, din contractele de închiriere pe care, în baza aceleiaşi legi, a trebuit să le încheie cu instituţiile evacuate. În cazul Casei de Cultură a Studenţilor, chiria lunară se ridică la aproximativ 4.000 de euro (14.800 de lei noi).
ANT, în negocieri cu Episcopia Romano-Catolică din Timişoara
Casele de cultură ale studenţilor se află în subordinea Autorităţii Naţionale de Tineret, încă din anul 2004, când febra retrocedărilor era în toi. Preşedintele ANT, secretarul de stat Peter Kovacs, s-a deplasat marţi, la Timişoara, pentru a se întâlni cu episcopul vicar romano-catolic, excelenţa sa Martin Ross, şi pentru a hotărî soarta Casei de Cultură a Studenţilor. „Am ajuns la un acord de principiu cu episcopul vicar. Pentru noi e foarte important să nu fim daţi afară, iar varianta este să construim o clădire nouă. Avem acordul de principiu al ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, că vom primi finanţare pentru acest demers, avem asigurarea Episcopiei Romano-Catolice că, dacă venim cu acte prin care le aratăm că putem ridica o clădire nouă, putem rămâne în sediul vechi până la finalizarea construcţiei”, ne-a declarat secretarul de stat P