Elevii din Piteşti învaţă educaţie civică din manuale în care sunt lăudaţi inspectorii şcolari.
1 /.
Elevii claselor primare din Piteşti vor fi educaţi civic cu ajutorul unui manual, „Prietenul meu, Codruţ“, în care eroi sunt inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş. Cartea, personalizată cu numele fiecărei şcoli, fiecărei clase şi fiecărui elev, a fost cumpărată de părinţi contra sumei de 15 lei bucata.
De opt ori în 16 pagini
Manualul auxiliar are 36 de pagini, din care 18 sunt cu desene reprezentând demonstraţiile „detectivului“ Codruţ, un poliţist comunitar cu cap de câine, care vine la Şcoala nr. 19 din Piteşti să-i înveţe pe elevi cum să evite violenţa stradală. „Personalizarea“ manualului constă în faptul că elevul devine personaj în povestire. Apar însă printre personaje şi Florin Gardin, şeful ISJ, inspectorul pe probleme de învăţământ primar, Dumitru Logel şi directoarea şcolii.
„Copiii sunt emoţionaţi şi nerăbdători să afle răspunsurile întrebărilor ce-i frământă. Domnul inspector general Florin Gardin, domnul inspector Dumitru Logel, doamna director Popa Jeni îl prezintă pe Codruţ şi-l roagă să le vorbească şcolarilor“, este unul dintre pasajele cărţii. Povestea continuă cu mulţumirile pe care poliţistul le aduce şefilor ISJ pentru că s-au implicat în paza şcolilor şi pentru modul în care sunt educaţi elevii din Piteşti: „Copiii se uitau unii la alţii, nu-i văzuseră, parcă, niciodată pe domnul inspector general Gardin Florin, pe domnul inspector Dumitru Logel şi pe doamna directoare Popa Jeni atât de emoţionaţi“, sunt educaţi civic elevii.
Numele celor doi inspectori apar de opt ori în cuprinsul celor 16 pagini de text. E.C., mama unui elev de la Şcoala nr. 19 din Piteşti, s-a arătat de-a dreptul intrigată de modul în care unii dintre inspectorii şcolari se fac