Din cele 36 de proiecte depuse de autorităţi pentru "Destinaţii Europene de Excelenţă", doar 15 vor fi cunoscute de străini Salina de la Praid sau Ţara Lăpuşului riscă să rămână
Din cele 36 de proiecte depuse de autorităţi pentru "Destinaţii Europene de Excelenţă", doar 15 vor fi cunoscute de străini
Salina de la Praid sau Ţara Lăpuşului riscă să rămână în anonimat. Străinii nu vor afla prea curând ce destinaţii turistice atractive sunt.
Depresiunea Horezu a câştigat concursul "Destinaţii Europene de Excelenţă" desfăşurat în cadrul unui proiect-pilot la nivel european finanţat de Uniunea Europeană. În topul câştigătorilor de proiecte de dezvoltare turistică pe termen lung s-au mai aflat şi "Ţara Făgăraşului" şi "Ţara Vrancei".
În clasamentul primelor 15 destinaţii au intrat şi proiecte care au vizat zone precum Clisura Dunării, Mărginimea Sibiului, oraşele Râşnov sau Topoloveni.
Promovare peste graniţă, pe banii UE
Primele trei proiecte vor fi susţinute de U.E. pentru a participa la târguri de turism din Europa şi vor fi prezentate într-o broşură bilingvă româno-engleză. Toate proiectele câştigătoare vor beneficia de o amplă publicitate: editarea unei broşuri bilingve română - engleză plus CD cu toate cele 15 destinaţii, includerea acestora într-o reţea de destinaţii culturale de excelenţă la nivel naţional şi participare gratuită la târguri de turism din ţară şi străinătate.
Costul total al proiectului depăşeşte 62.000 euro, mare parte a finanţării fiind asigurată de Uniunea Europeană.
"Viscri, respins pentru că este deja cunoscut"
Proiectul "Viscri, turismul şi moştenirea locală intangibilă" este unul dintre cele 21 respinse. Coordonatoarea Caroline Fernolend spune că Viscri, datorită turiştilor străini pe care îi atrage în fiecare an, este deja o destinaţie de excelenţă.
"Cred că nu am lucrat suf