Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei fără şanse reale. Sursa: Codrin Prisecaru
Însă, pentru PIN, miza reală a acestor alegeri este pă- trunderea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să depăşească pragul de 5%. Guşă este primul clasat pe lista de consilieri a PIN, dar nu este clar dacă, în caz de reuşită, îşi va prelua postul sau va ceda locul unui coleg de partid.
Partiduleţ pe muchie de cuţit
Deocamdată, sondajele de opinie relevă că situaţia micuţului PIN este pe muchie de cuţit, în strânsă interdependenţă cu evoluţia zgomotosului său şef de partid. În timp ce un sondaj CURS îl creditează atât pe Guşă, cât şi PIN cu 5%, o cercetare CCSB îl cotează pe candidat cu 7%, iar partidul cu 3%.
Potrivit INSOMAR, Guşă ar obţine 6%, iar PIN 5%, în timp ce, potrivit IPP Data Research, scorurile ar fi 9%, respectiv 6%.
Conştient că bătălia pentru Capitală are o importanţă crucială pentru viitorul formaţiunii sale, Guşă a dus o campanie agresivă, plină de acuzaţii la adresa candidaţilor cu şanse reale la Primăria Capitalei. Guşă i-a atacat puternic pe Sorin Oprescu, Vasile Blaga şi Ludovic Orban. Dacă o parte a mediatiză rii sale a fost asigurată de ciocnirile verbale cu „greii“ competiţiei, Guşă şi-a folosit, la acest capitol, şi relaţiile bune pe care le are în zona media.
Şapte ani cu corupţii din politică
Atacurile lui Cozmin Guşă din campanie au fost o încercare de a demonstra că el este în afara unei clase politice corupte, o „reţetă“ deja clasică, folosită cu succes de Traian Băsescu sau Sorin Oprescu.
Cozmin Guşă este şi el parte integrată a clasei politice din România, chiar dacă are la activ doar şapte ani în acest domeniu. În 2001, Adrian Năstase l-a numit secretar g