Pentru un an şi patru luni, o româncă angajată ca menajeră nu a ieşit din casă. De frică, din cauza ignoranţei sau pentru că a fost sechestrată. Toate trei sunt variante susţinute de
Pentru un an şi patru luni, o româncă angajată ca menajeră nu a ieşit din casă. De frică, din cauza ignoranţei sau pentru că a fost sechestrată. Toate trei sunt variante susţinute de către cei implicaţi în cazul "sclavei din Italia".
Angela Păduraru din Mărgineni a venit în Italia în luna ianuarie 2007, ca să muncească si să strângă bani pentru fiul ei, Maximilian, condamnat în România pentru omor din culpă. Fiica ei, Felicia, aflată de aproape 10 ani în Peninsulă, nu i-a oferit nici un fel de sprijin când a aflat de venirea mamei sale. Astfel, neavând unde să stea, a apelat la sprijinul unei biserici care i-a oferit şi cazare. Acolo a venit italianca Vincenza Rizzi, ca să caute o îngrijitoare si i-a fost recomandată Angela. După un an şi patru luni, carabinierii o "eliberează" pe Angela din casa italiencei, în urma unui denunţ al Feliciei.
Un caz incredibil, pe care "Adevărul" l-a urmărit cu atentie. Potrivit declaratiilor carabinierilor din oraşul Rho (la 20 de km de Milano), românca de 54 de ani a fost constrânsă să trăiască în conditii inumane timp de 16 luni. Pentru a face lumină în acest caz, "Adevărul" a stat de vorbă cu amebele părti împlicate în acest caz, românca şi fiica ei pe de o parte şi "temnicera" cu avocatii ei, de cealaltă.
Întâlnirea cu sclava
Sclava din Italia se numeşte Angela Păduraru, şi am întâlnit-o la o structură pentru străini a primăriei din Milano. Îmbrăcată modest, cu privirea în pământ, timidă şi cu mişcări controlate, Angela a ieşit din camera numărul 5 să ne întâmpine.
"Se află într-o stare avansată de tulburare", situatie creată, zice fiica ei, de loviturile în cap pe care le lua de la "patroana" Vincenza Ri