Cei care stau în staţii sunt gazaţi atât de maşini, cât şi de fumătorii care-şi aprind ţigările aşteptând mijloacele de transport Ziua Mondială Antifumat este un prilej minunat de
Cei care stau în staţii sunt gazaţi atât de maşini, cât şi de fumătorii care-şi aprind ţigările aşteptând mijloacele de transport
Ziua Mondială Antifumat este un prilej minunat de a renunţa la acest obicei dăunător sănătăţii. În întreaga lume au loc manifestări de popularizare a pericolelor pe care le prezintă inhalarea fumului de tutun. Unele state îşi înăspresc legislaţia şi interzic aprinderea ţigării în locurile publice. Pe unul dintre primele locuri ale campaniei antifumat se află Statele Unite, unde nu este permis fumatul nici pe balconul propriu sau în curtea din spatele casei, dacă fumul este dus de vânt la un vecin.
Agresiunea asupra nefumătorilor este total interzisă şi este principiul care stă la baza întregii legislaţii. Normele aplicate restaurantelor şi altor localuri sunt atât de stricte încât, practic, fumătorii din America sunt din ce în ce mai puţini. Multe companii nu permit fumatul nici măcar în locuri special amenajate.
Sunt necesare legi clare pentru restricţionarea fumatului în locurile publice
Ziua Antifumat, de mâine, 31 mai, va aminti pământenilor cât de nociv e fumatul. Nefumătorii nu trebuie să fie terorizaţi de fumători, când ies din case.
Pentru acest an, sloganul propus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu prilejul zilei antifumat este: "Tinereţe fără tutun". Apelul la acţiune adresat publicului larg are drept scop interzicerea totală a reclamelor la ţigări şi interzicerea fumatului în anumite zone publice.
Proiecte antifumat
Noile măsuri legislative trebuie să vizeze scăderea consumului de tutun în rândul maturilor dar, mai ales, în rândul tinerilor.
Şi în România lupta împotriva tutunului