În dragoste, nu contează, cel puţin la începuturi, dar trebuie să-ţi imaginezi ce se va întâmpla peste 10 sau 20 de ani. Sursa: Reuters
Chiar dacă se spune că dragostea nu are vârstă, atunci când cei doi parteneri sunt din generaţii diferite, problemele nu întârzie să apară. Dispare pasiunea, intervine plictiseala, scade interesul sexual, iar fiecare începe să vadă defectele celuilalt şi să se gândească la cum vor arăta peste 10 sau 20 de ani.
„Când ne-am cunoscut, ne iubeam ca doi adolescenţi, chiar dacă între noi era o diferenţă de 20 de ani. Acum avem doi copii, dar nu ne mai leagă foarte multe lucruri. În afară de respect şi problemele referitoare la cei mici, suntem ca doi străini care locuiesc sub acelaşi acoperiş. Nu pot da vina pe altceva decât pe diferenţa de vârstă dintre noi doi“, afirmă Luminiţa, în vârstă de 34 de ani.
Ce îi atrage?
Specialiştii susţin că, la început, astfel de relaţii se bazează pe o pasiune foarte puternică, atracţie fizică şi psihică, iar cei doi reuşesc să treacă peste toate barierele, dar nu iau în calcul riscul ca această chimie să dispară rapid. Cele mai întâlnite cazuri sunt cele în care bărbatul este mai în vârstă. „Un bărbat matur are un statut social, asigură stabilitate şi nu este dezorientat în căutarea unei cariere. Femeile se simt valorizate lângă un partener mai în vârstă şi nu caută neapă rat avere, aşa cum s-ar crede“, explică psihoterapeutul Anda Păcurar. La rândul lor, bărbaţii în vârstă sunt copleşiţi de ideea de nou, de femeia optimistă şi ingenuă.
Lucrurile stau aproape la fel şi în cazurile în care, într-o relaţie este cel tânăr, pentru care primează nevoia de a aparţine. Femeia în vârstă se concentrează spre el.
Când apar problemele?
Relaţia începe să „scârţâie“, spun specialiştii, când cei doi nu mai au aşteptă ri comune, nu