De "Ziua mondiala fara tutun", romanii vor beneficia de teste medicale efectuate in corturi speciale amplasate in marile orase din tara
Ziua de 31 mai este declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii "Ziua mondiala fara tutun". La ora actuala, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea fumeaza.
Jumatate din fumatorii de azi vor muri probabil in urma unei boli derivate din consumul tutunului, avertizeaza specialistii pneumologi. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, pana in 2030, fumatul va ucide anual un adult din sase.
Desi aproape 70% din aceste decese survin in tarile in curs de dezvoltare, fumatul ramane o problema majora de sanatate in Europa.
Fumatul provoaca riduri
Bolile provocate de fumat sunt diverse: cancer, emfizem pulmonar, infertilitate, impotenta, infarct, fragilitate imunitara, arteroscleroza, sindromul tabagic fetal, scaderea capacitatii de memorare.
De asemenea, este cunoscut faptul ca aparitia ridurilor este mai tardiva la persoanele care nu fumeaza, iar dantura fumatorului are de suferit prin ingalbenirea dintilor si aparitia cariilor. Potrivit statisticilor, la ora actuala, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea fumeaza, in timp ce mai mult de 4,9 milioane de oameni mor anual din cauza acestui consum. Numarul deceselor provocate de fumat este mai mare decat al celor provocate de alcool, droguri, crime, sinucideri, accidente de masina si SIDA la un loc.
Integral in Adevarul De "Ziua mondiala fara tutun", romanii vor beneficia de teste medicale efectuate in corturi speciale amplasate in marile orase din tara
Ziua de 31 mai este declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii "Ziua mondiala fara tutun". La ora actuala, 1,3 miliarde de persoane din toata lumea fumeaza.
Jumatate din fumatorii de azi vor muri probabil in urma unei boli derivate din co