Astăzi, de Ziua mondială fără tutun, Ministerul Sănătăţii organizează o campanie naţională împotriva fumatului. În Bucureşti şi în toate reşedinţele de judeţ vor fi instalate corturi, unde doritorii îşi vor putea măsura vîrsta plămînului, concentraţia de monoxid de carbon din aerul respirat şi vor primi pliante privind efectele tutunului asupra sănătăţii.
Astăzi, de Ziua mondială fără tutun, Ministerul Sănătăţii organizează o campanie naţională împotriva fumatului. În Bucureşti şi în toate reşedinţele de judeţ vor fi instalate corturi, unde doritorii îşi vor putea măsura vîrsta plămînului, concentraţia de monoxid de carbon din aerul respirat şi vor primi pliante privind efectele tutunului asupra sănătăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat ziua de 31 mai Ziua mondială fără tutun, sloganul propus pentru anul acesta fiind “Tinereţe fără tutun”.
ACŢIUNI. În Bucureşti, cortul va fi amplasat la intersecţia dintre Strada Ion Cîmpineanu şi Aleea Kreţulescu (în faţa Bisericii Kreţulescu). În ţară, corturile vor fi montate în zonele centrale ale celor mai importante oraşe. Informaţii privind renunţarea la fumat pot fi obţinute şi la telverde 08008STOPFUMAT (0800878673), apelabil numai din reţeaua Romtelecom. Fumatul este a doua cauză a morbidităţii şi mortalităţii în lume şi în Europa, conform OMS. Tutunul este responsabil pentru 75% din infarctele la fumătorii cu vîrsta sub 50 ani şi pentru 30% dintre decesele cauzate de diferite forme de cancer. În România se înregistrează anual aproximativ 33.000 de decese ca urmare a consumului de tutun.
Astăzi, de Ziua mondială fără tutun, Ministerul Sănătăţii organizează o campanie naţională împotriva fumatului. În Bucureşti şi în toate reşedinţele de judeţ vor fi instalate corturi, unde doritorii îşi vor putea măsura vîrsta plămînului, concentraţia de monoxid de carbon din aerul respira