Salata cu usturoi, patrunjel verde si branza telemea
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura mare patrunjel verde (150 g), 1/2 legatura menta, 2 capatani usturoi, 1 ardei gras rosu (270 g), 200 g telemea, 20 g seminte de pin, 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: * Se spala bine verdeata, se zvanta si se taie nu prea marunt. Usturoiul curatat se toaca. * Se taie ardeiul in patru, se curata de nervuri si seminte si se taie fasii subtiri. * Se rupe branza bucatele sau se taie cubulete, iar semintele de pin se rumenesc usor intr-o tigaie (fara grasime). * Se amesteca zeama de lamaie cu uleiul si se condimenteaza cu sare si piper. * Se amesteca - intr-un castron - verdeata, usturoiul si fasiile de ardei, se toarna peste ele sosul si se presara deasupra cubuletele de telemea si semintele de pin.
Pizza cu usturoi si Mozzarella
Ingrediente (pentru 2 bucati): Aluatul - 220 g faina, 3 linguri ulei de masline, 1 galbenus, 1/2 lingurita sare de mare, faina pentru planseta. Umplutura: 2 linguri smantana, 2 capatani de usturoi, 200 g Mozzarella, sare, piper proaspat macinat, 2 fire cimbru, 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Aluatul - Se framanta un aluat din faina, ulei, galbenus, sare si 100 ml apa, se imparte in doua, se formeaza doua bile, se invelesc in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei. * Se incinge cuptorul la 240.gr si se intind amandoua portiile de aluat pe planseta usor infainata, formand 2 lipii rotunde (diametrul 30 cm). * Se aseaza cele 2 foi pe doua tavi tapetate cu hartie pentru copt si se unge fiecare cu cate o lingura de smantana. * Se curata usturoiul, se taie felii subtiri si se presara peste foile de aluat unse. * Deasupra se pune Mozzarella taiata felii, se sareaza, se pipereaza si se presara frunzulite d