Salatele, supele reci, pepenii şi cireşele sunt revigorante, sărace în calorii şi vă pot ajuta să eliminaţi toxinele. Sursa: Hepta
Vara este mult mai uşor să mâncaţi sănătos decât în alte anotimpuri ale anului, motiv pentru care nutriţioniştii vă recomandă să începeţi mesele cu salate mari din roşii şi castraveţi, asezonate cu brânză rasă. La felul întâi puteţi alege supele ori ciorbele reci, de vară, la felul doi - ghiveciul de legume, friptura de pui sau peşte, garnisită cu legume pe grătar, iar la desert fructe.
1 Salate pentru glicemie
Se prepară destul de repede, sunt sănătoase şi săţioase, mai ales dacă adăugaţi brânzeturi slabe - de vacă, mozzarela sau urdă - ori nuci.
„Nu trebuie să le combinaţi cu maioneză ori cu smântână. De asemenea, evitaţi telemeaua şi caşcavalul. Salatele sunt recomandate în special celor care au probleme de tranzit intestinal, deoarece atenuează absorbţia de glucide“, specifică medicul Alina Jiletcovici, nutriţionist şi diabetolog la Cabinetul Moşilor.
2 Ciorbade lobodă
Are fibre şi minerale, iar dacă nu fierbeţi prea tare loboda, va avea şi vitamina C. Medicul Alina Jiletcovici îi sfătuieşte pe cei care au colesterolul crescut să nu adauge acestui preparat smântână şi ou bătut, ci doar ulei.
3 Supa bulgăreascăsau cea de varză
Meniul bulgăresc are calorii puţine, dar este ceva mai greu de digerat din cauza conţinutului de usturoi pe care îl are. Această supă este bogată în minerale. Vitamina C se pierde prin fierbere. Supa de varză e bogată în fibre, dar nu este recomandat să o mâncaţi multe zile la rând.
4 Ghivecide legume
Acest fel de mâncare conţine, ca şi majoritatea meniurilor de vară, fibre şi minerale. „Este foarte important să nu puneţi mulţi cartofi, deoarece îi poate creşte conţinutul caloric“, precizează specialistul în nu