Moartea Prinţesei Diana, atentatele din 11 septembrie şi asasinarea lui Kennedy sunt cele mai contestate evenimente. Sursa: Reuters
1 /.
Benjamin Redford, comentator al site-ului „LiveScience“ şi editor-şef al revistei „Skeptical Inquirer“, s-a remarcat ca un critic acid al teoriilor conspiraţiei. Deşi nu neagă că unele au un sâmbure de adevăr, el crede că acestea sunt imposibil de combătut, întrucât cei care cred în asemenea idei vor găsi mereu alte căi pentru a-şi susţine versiunile. Pe baza observaţiilor cuprinse în cele trei cărţi pe care le-a scris, Redford a publicat pe site-ul „LiveScience“ cele mai contestate teorii ale conspiraţiei.
Complotul mondial al evreilor
Comentatorul Benjamin Redford spune despre cartea „Protocolul înţelep- ţilor Sionului“ că e un fals care încearcă să convingă omenirea de existenţa unui complot evreiesc de preluare a puterii asupra lumii întregi. În 1920, Henry Ford a plătit pentru a primi o jumătate de milion de exemplare ale „Protocolului“, apărut iniţial în Rusia, în 1905, iar în 1930 cartea a fost folosită de nazişti pentru a justifica Holocaustul. Cartea continuă să cucerească adepţi.
Aselenizarea
În 2001, postul de televiziune Fox a difuzat emisiunea „Teoria Conspiraţiei: Am aterizat pe Lună?“, în care erau analizate mai multe discrepanţe dintre versiunea oficială a aselenizării şi fotografiile evenimentului. „Curios, nimeni nu se întreabă de ce ar publica NASA fotografii care ar dovedi că aselenizarea e un fals?“, întreabă Benjamin Redford.
Asasinarea lui J.F.K.
Deşi raportul Comisiei Warren a ajuns la concluzia că Lee Harvey Osvald a acţionat singur la Dallas, în 1963, când a fost asasinat J.F. Kennedy. Teoria conspiraţiei susţine că au existat mai mulţi trăgători. În lipsa unor dovezi imbatabile, dubiile se vor perpetua la nesfârş