În copilărie, adulţii de astăzi nu aveau internet, jocuri video sau desene animate non-stop. Fetiţele nu ştiau ce înseamnă să fii manechin, iar banii nu contau atât de mult. Copiii de ieri, astăzi persoane publice, visau să fie mecanici de locomotivă, aviatori, medici, profesori, iar alţii se visau mari sportivi sau artişti. Sursa: Mediafax
Vremurile s-au schimbat, iar unele meserii au dispărut, la fel şi multe jocuri. „Piticot“ şi „ Nu te supăra, frate!“ au fost înlocuite de jocurile pe calculator „Warcraft“ sau „Heroes“ .
Totuşi, planurile celor mici rămân la fel de măreţe ca acelea ale părinţilor lor. Ce vor să devină copiii de astăzi? Unii vor să zboare, iar cei mai mulţi răspund scurt că vor să facă „o căruţă de bani“. Vor o meserie în care să fie adevăraţi eroi, precum actorii din filmele sau desenele animate pe care le urmăresc şi pe care îi aleg ca model. Jackie Chan este unul dintre ei. Puştii iau în considerare şi avantajele unei posibile ocupaţii: un conductor de tren se plimbă, un pilot zboară, un bancher are bani şi se îmbracă frumos, un actor apare la televizor, iar la „chestiile cu calculatoare“ faci bani.
ELENA UDREA
Copilăria Elenei Udrea a fost una cât se poate de fericită, „acasă, la Buzău“. Viitoarea blondă de la Cotroceni se dădea în vânt după şotron şi suspină şi acum când se gândeşte la jocurile improvizate cu cutii de chibrituri şi la bătăile cu zăpadă. Elena purta părul lung-lung şi asta o dădea uneori de gol la „pititiea, jocul care ne ţinea pe-afară până seara târziu“.
Până în clasa a IV-a, Elena Udrea voia să se facă „sanitar în cadrul armatei române“. În gimnaziu s-ar fi vrut profesoară, iar în liceu se decisese să dea la Drept. Ea crede că, pe vremea ei, fetiţele nu se visau, precum cele din zilele noastre, manechine sau cântăreţe: „Nici nu ştiam noi ce înseamnă asta...“. @N_