Intr-o proportie covirsitoare, asa numitii baroni locali, implicati in scandaluri, cu dosare la DNA sau figurind pe listele negre ale Coalitiei pentru o guvernare curata, au fost alesi prin vot uninominal presedinti ai Consiliilor judetene. Peste 70% dintre ei au detinut aceeasi functie in ultimii ani. Oprisan, Durbaca, Benea, Nicusor Constantinescu, Contac, Calinoiu, Cosma sau Dragnea sint doar citiva din baronii ajunsi presedinti de CJ.
Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa explice, cat mai detaliat, succesul acestora. Prin ce s-au facut remarcati, ce au facut pentru judetul pe care l-au pastorit? Argumentele aduse de cititori vor construi articolul de fata.
* Alba: Ion Dumitrel, fost presedinte CJ, a fost implicat in numeroase afaceri controversate prin firmele sale. Apare pe lista Coalitiei pentru o guvernare curata, potrivit careia Consiliul judetean trebuie sa plateasca 6 miliarde lei in urma unui proces pe care l-a pierdut ca urmare a afacerii "cornul cu lapte'.
Bacau: Dragos Benea (PSD) - 32,80%, fost presedinte CJ, se lupta cu Ionel Palar (PNL) - 32,10%, traseist politic, apare pe lista neagra a Coalitiei pentru o guvernare curata, fiind acuzat ca in calitatea sa de deputat si director de marketing la SC CET SA Bacau a inchiriat pentru firma sa privata, Luxor, spatii si terenuri chiar de la CET, pentru care plateste o chirie subevaluata.
Botosani: Constantin Contac (PSD)- 32,96%, fost presedinte CJ, a fost trimis anul trecut in judecata de catre DNA pentru spalare de bani, fals in declaratii si operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate. Procurorii afirma ca a dobindit foloase necuvenite estimate la 19,3 milioane euro. Are o avere impresionanata si prin firma sotiei sale a cistigat un contract de 2 milioane lei in programul "cornul cu lapte".
Braila: Stancu Bunea Gheorghe (PSD) - 39,09%, fost pres