Si in acest an venim in sprijinul elevilor de clasa a VIII-a si prezentam numarul de locuri, pe specializari, de la toate unitatile de invatamint liceal, mai ales ca in acest an nu s-a organizat Tirgul educational, iar elevii nu au putut sa aiba o privire de ansamblu asupra ofertelor educationale ale invatamintului brailean pentru o anume specializare. Vom prezenta pentru fiecare specializare si
disciplinele cele mai importante care se studiaza si meseriile in care se califica elevii la finalizarea anilor de studii.
Alegerea optiunilor pentru fisa de inscriere la liceu
Fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie sa studieze impreuna cu parintii si dirigintele clasei oferta scolilor si sa aleaga ce i se potriveste cel mai bine, avind in vedere abilitatile pe care le are si mediile obtinute in timpul celor patru ani de gimnaziu. Pentru a fi sigur ca va fi admis in clasa dorita, copilul trebuie sa completeze cu atentie codurile in fisa de inscriere, cel putin 25 de coduri.
Daca se urmareste admiterea la un liceu indiferent de profil, se trec in ordinea descrescatoare a mediilor de anul trecut codurile claselor de la acel liceu. Daca se urmareste un anume profil, atunci se trec in ordine descrescatoare a mediilor de admitere de anul trecut codurile aceluiasi profilu de la toate unitatile scolare care il au. Media de admitere a absolventului trebuie sa fie apropiata de media de admitere din anul precedent, pentru a fi mai siguri de succes.
Prezentarea generala a retelei liceelor
La filierea teoretica, profilul uman, exista specializarile filologie, care poate fi cu studiul intensiv al unei limbi straine, si
stiinte sociale, iar la profilul real sint specializarile matematica-
informatica - aici se poate studia intensiv o limba straina - s