Cu ocazia vizitei sale la Targu-Mures, sambata, 31 mai, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat ca din 2009 va fi limitat spatiul din restaurante si baruri la cel mult jumatate din suprafata unitatii respective. „Din 1 ianuarie 2009, în spaţiile publice fumatul va fi permis numai în camere exclusiv dedicate acestui scop şi care să nu reprezinte spaţiu de trecere. Cu aceeaşi dată, în restaurante şi baruri, spaţiile pentru fumat vor reprezenta doar maximum 50 la sută din suprafaţa spaţiului dedicat clienţilor şi va avea obligatoriu condiţii de asigurare a ventilării şi izolării în toate spaţiile destinate fumătorilor”, a spus ministrul. Unitatile cu o suprafata mai mica de 100 de mp pot alege sa functioneze fie ca local unde se fumeaza, fie ca local unde nu se fumeaza. Nerespectarea acestori prevederi se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei. Comercializarea produselor de tutun va fi interzisa, tot din 1 ianuarie 2009, in jurul spitalelor, unitatilor de invatamant, cu exceptia celor de invatamanmt superior, se arata in Ordonanta 5/2008, care prevede ca de la 1 iulie 2008 toate produsele de tutun sa fie inscriptionate in mod obligatoriu cu criptograme sugestive privind efectele nocive ale fumatului.
Cu ocazia vizitei sale la Targu-Mures, sambata, 31 mai, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat ca din 2009 va fi limitat spatiul din restaurante si baruri la cel mult jumatate din suprafata unitatii respective. „Din 1 ianuarie 2009, în spaţiile publice fumatul va fi permis numai în camere exclusiv dedicate acestui scop şi care să nu reprezinte spaţiu de trecere. Cu aceeaşi dată, în restaurante şi baruri, spaţiile pentru fumat vor reprezenta doar maximum 50 la sută din suprafaţa spaţiului dedicat clienţilor şi va avea obligatoriu condiţii de asigurare a ventilării şi izolării în toate spaţiile destinate fumătorilor”, a spus min