Cuvinte ca „şanse de promovare“, „comisioane mari“, „echipă stabilă“, rostite de angajator la interviu, pot fi doar simple vorbe-n vânt. Sursa: Hepta
Dacă nu aprofundezi bine o ofertă de muncă, rişti să cazi pradă promisiunilor angajatorului. În cazul în care la discuţia cu angajatorul acesta ţi-a promis „salariu motivant, comisioane atractive, traininguri“, poţi să te bucuri, dar în acelaşi timp trebuie să te asiguri că vor fi şi reale. Dacă nu vrei să fii dezamăgit, ia-ţi măsuri de siguranţă şi pune întrebări intervievatorului. În fond, doar nu vrei să fii păcălit.
Posibile capcane
1 „Comisioane mari“. Este foarte posibil ca angajatorul să susţină că oferă comisioane mari. Însă gândeştete şi la obiectivul pe care ţi se cere să-l îndeplineşti. Nu este oare de nerealizat?
2 „Salariu motivant“. Este o expresie folosită extrem de des în ultima perioadă. „Poate fi motivant, dar suficient?“, spune Alina Botezatu, managing partner al firmei Perspective Group. Poate că intenţiile angajatorului nu sunt deloc rele, dar nu coincid cu aşteptările tale.
„De aceea este indicat să întrebi exact despre ce sumă este vorba, ca să poţi lua o decizie corectă“, recomandă Alina Botezatu.
3 „Sediu central“. Faptul că imobilul în care urmează să lucrezi este ultramodern, cu mobilier nou, şi situat chiar în centru, nu are nimic în comun cu salariul. Indiferent câţi bani ar avea patronul, tu iei doar cât meriţi sau cât negociezi.
4 „Multe bonusuri“. Minunat. Ţi s-a promis că vei primi şi bonusuri. Însă ce valoare au? Sau pentru ce le primeşti? La ce interval poţi să primeşti un astfel de bonus?
S-ar putea să ţi se explice că „nu te-ai ridicat la înălţimea aşteptărilor“ sau că „nu ţi-ai atins obiectivele“. De aceea este bine să înţelegi de la început care sunt aşteptările şi obiectivele.