Astazi, de la ora 19.00, la pizzeria Bella Italia se va lansa cel de-al doilea volum al retetelor povestite de Dan Chisu, "Retete pe muchie de tigaie". Nu este vorba de o carte de bucate in sensul strict al cuvintului. Autorul a ales sa inventeze si sa reinventeze bucataria exotica si retete traditionale romanesti. Sint aproximativ 30 de retete cu povesti, cu personaje, intimplari amuzante, scenarii si tot ceea ce se poate constitui intr-un element de succes pentru a deschide apetitul la gatit. Prin intermediul acestei carti, Dan Chisu incearca sa convinga publicul ca oricine isi poate crea propriile retete, in functie de preferinte si imaginatie. Autorul considera ca nu este necesar sa fii maestru in ale bucatariei, ci doar sa ai curaj si dorinta de a incerca gusturi si senzatii noi.
Cu prilejul lansarii vor putea fi vazuti in ipostaze inedite actorul Bujor Macrin de la Teatrul "Maria Filotti" si artistul plastic Aurel Manole, profesor la Liceul de Arta. Ei vor face o demonstratie de gatit live, alaturi de un bucatar profesionist, pentru a arata ca retetele inventate si povestite de Dan Chisu pot fi gatite cu usurinta de oricine doreste si incearca. "Nu sint bucatar de meserie si nici nu o sa devin vreodata, dar acest fapt nu ma va impiedica sa incerc sa ma joc de-a gatitul. Pentru ca aceasta carte nu vrea decit sa te indemne la “joaca”. Mare lucru nu o sa afli, insa, poate o sa-ti trezeasca pofta de petrecut putin mai mult timp in bucatarie, printre produse ale caror calitati surprinzatoare le vei descoperi", a spus Dan Chisu.
Evenimentul este organizat de DaKINO Publishing si sustinut de: BergHoff, Betty Ice, Borges, Carrefour, Cramele Halewood, Cramele Recas, Franke, Horeca, Magazinele Diverta, Monte Banato, Mouton Cadet, Napolact, Pizzeria Bella Italia, Procter&Gamble, Reckitt Benkiser, Silva, Zepter. "Obiectiv-Vocea Brailei" este partener