Mai sunt necesare două instalaţii pentru ca termocentrala pe huilă, din judeţul Hunedoara, să fie considerată "curată". Altfel, începând din anul 2010, CET Paroşeni nu va primi aviz
Mai sunt necesare două instalaţii pentru ca termocentrala pe huilă, din judeţul Hunedoara, să fie considerată "curată".
Altfel, începând din anul 2010, CET Paroşeni nu va primi aviz de mediu şi va fi închisă. Procesul de retehnologizare abia s-a finalizat, cu un an în urmă.
Noile instalaţii au fost cumpărate cu un împrumut acordat de Japonia şi au fost montate chiar de oamenii concernelor japoneze care le-au produs: Itochu, Hitachi şi Toshiba.
Infuzia de capital de 150 milioane de dolari a făcut ca Paroşeni să fie una dintre cele mai performante centrale pe cărbune din Europa.
Totuşi, mai sunt necesare două instalaţii costisitoare, dar obligatorii, pentru a produce energie curată: dispozitive de reducere a sulfului, a oxizilor de azot şi asigurarea depozitelor de zgură şi cenuşă. Suma necesară: 120 milioane de euro.
Cea mai modernă centrală pe cărbune din România mai are nevoie de 120 milioane de euro pentru a reduce poluarea cu cenuşă şi sulf
În ciuda investiţiilor, CET Paroşeni încă nu respectă normele de mediu. Mai sunt necesare două instalaţii înainte ca termocentrala să fie considerată "curată".
CET Paroşeni din judeţul Hunedoara şi-a încheiat în urmă cu un an de zile procesul de retehnologizare. După o infuzie de capital de 150 milioane de dolari, termocentrala este una dintre cele mai performante din Europa.
Totuşi, în privinţa respectării normelor de mediu, mai e nevoie de două instalaţii costisitoare, dar obligatorii, pentru a produce energie curată. Fără ele, Uniunea Europeană va pune lacătul la porţile termocentralei în anul 2010. Tot din cauza lipsei acestor staţii de epurare, CET Paroşeni este considerat, în contin